luni, 8 iulie 2013

Se poate face sex in ultimele saptamani de nastere? DA!

Autonom.ro bet365

Exista numeroase zvonuri potrivit carora sexul practicat în ultimele saptamani de sarcina ar putea provoca nasterea, însa nu exista nici o dovada stiintifica pentru a le dovedi, dupa cum ne informeaza specialistii din Malaezia.

Un studiu efectuat de catre oamenii de stiinta asiatici si aparut de curand în publicatia International Journal of Obstetrics and Gynaecology prezinta dovezi cu privire la faptul ca practicarea sexului în ultimele saptamani de sarcina nu influenteaza în nici un fel momentul în care bebelusul se decide sa vina pe lume.

"Multe femei cred ca contactul intim le poate provoca nasterea", sustine Tan Peng Chiong, ginecolog si obstetrician în cadrul University of Malaya. Exista însa si o explicatie de la care s-ar parea c a pornit aceasta falsa teorie.

Sperma contine o substanta cu actiune hormonala, prostglandina care, în forma sa sintetica, este folosita chiar pentru a induce travaliul. Atingerea sanilor se spune, de asemenea, ca poate provoca nasterea pentru ca prin excitare si ajungere la orgasm, contractiile uterului pot grabi expulzarea fatului. Totusi, cantitatea de  prostglandina din sperma este insuficienta de cele mai multe ori pentru ca travaliul sa se declanseze, iar contractiile uterine provocate de un orgasm nu sunt suficientde puternice pentru a grabi nasterea.

"Sarcina este un lucru mult prea important, iar sederea bebelusului timp de 9 luni în uterul mamei este conceputa în asa fel încat sa reziste la lucruri mult mai agresive decat o mica aventura precum sexul. Din nefericire, femeile simt pe pielea lor robustetea sarcinii, la nastere", a mai adaugat Tan Peng Chiong. Autonom.ro bet365

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu