duminică, 7 iulie 2013

Ce sa nu-i spui niciodata unei soacre

Autonom.ro bet365


Nu mai este un secret pentru nimeni ca nurorile si soacrele nu sunt mereu cele mai bune prietene.
In timp ce nora incearca sa-si gaseasca un loc in noua ei familie, soacra se teme sa nu fie exclusa si sa nu si-l piarda. Chiar si atunci cand cele doua femei tin una la alta, noile roluri sunt greu de stabilit, generand tensiuni. Woman's Day ofera cateva exemple de situatii in care ar fi bine sa eviti sa ii spui anumite lucruri unei soacre.

"Nu ti-am cerut parerea!"

Atunci cand Kathleen si-a sfatuit nora sa gaseasca un echilibru intre cariera si familie, sotia fiul ei s-a infuriat.

Sfaturile pe care le primim fara sa le cerem ne pot face sa ne simtim ca acela care le ofera condamna modul nostru de a actiona.

Daca ajungi intr-o astfel de situatie, gandeste-te ca intentiile soacrei ar putea fi bune, spune "multumesc" si fa lucrurile tot cum crezi tu.

Cand vezi ca insista cu sfaturile, cum ar fi cele legate de sanatatea copilului, contreaza-le spunandu-i ca te-ai consultat deja cu un medic pediatru, spre exemplu.

Discutiile despre politica nu isi au locul intre nurori si soacre

Optiunile religioase sau politice sunt subiecte care pot incinge spiritele chiar si in cea mai inchegata familie, transformand o cina in familie intr-o dezbatere aprinsa.

Este limpede ca faceti parte din generatii separate de cateva decenii si ca viziunile voastre despre societate si bunul mers al acesteia nu pot coincide.

In loc sa transformi intalnirile dintre voi intr-un talk-show, mai bine spune ca nu iti place politica.

"De ce nu ti-ai invatat feciorul sa..."

Exista femei care cred ca de vina pentru defectele de caracter ale partenerilor lor sunt mamele acestora, care, nu le-au oferit o educatie suficient de buna.

Inainte de a-i reprosa soacrei tale ca fiul ei nu face anumite lucruri suficient de bine, gandeste-te cat este de incomod acest lucru pentru ea.

In plus, punand astfel de responsabilitati in carca soacrei tale, o incluzi in familia ta mai mult decat este cazul si decat ti-ai dori.

"Ma simt mai bine la mine acasa" sau "Suntem prea ocupati..."

Soacrele sunt, inainte de toate, mame si bunici, asa ca este normal sa isi doreasca sa isi vada cat mai des copilul si nepotii.

Ca sa nu te trezesti cu vizite neasteptate sau cu telefoane insistente de invitatii la cina, incearca sa faci un program de vizite, sa stabiliti cand si cum ati putea sa organizati aceste intalniri.

Nu ii da replici taioase, cum ar fi "noi avem lucruri de facut, suntem ocupati" sau "ne este mai bine la noi acasa".

"Speram sa imi ramana mostenire..."

"Nora mea mi-a spus ca si-a cumparat un dulap nou. Spera sa ii ramana mostenire al meu, dar cum nu mai putea astepta atat de mult...", au fost cuvintele pe care Judy le-a auzit de la nora ei.

Chiar daca nu au fost rau intentionate, au sunat aproape sinistru. Discutiile despre mostenire trebuie sa existe doar intre sotul tau, fratii/surorile lui si parintii lor.

Acele bunuri sunt ale familiei lor, iar discutiile despre felul in care vor fi impartite trebuie sa ramana intre ei. Autonom.ro bet365

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu