marți, 6 august 2013

Nokia pregăteşte telefonul care se încarcă singur

Modul stand-by este de multe ori acuzat a fi un adevarat flagel al planetei consumând prea multe resurse pentru beneficiile pe care le oferă. Nokia şi-a propus totuşi să revoluţioneze lumea prin intermediul telefonului aflat constant în stand-by, acesta neavând niciodată nevoie de conectarea la energia electrică.
TinaR - VIP 3 Suisses - VIP dEpurtat.ro TShirt-Factory.ro Bio-Cosmetics.ro

Mai concret, relatează The Guardian, Nokia şi-a propus să realizeze un prototip de telefon mobil care să beneficieze de un sistem de auto-încărcare a bateriei prin atragerea undelor radio ambientale de la TV, radio, dar şi semnalele telefoanelor de care suntem înconjuraţi permanent.
Deşi puterea de recoltare a acestor semnale este destul de mică, aceasta este totuşi suficientă pentru a încărca un device aflat constant în stand by, informează Centrul de Cercetare al Nokia din Cambridge, UK, citat de The Guardian.
Pentru cei care au totuşi îndoieli legat de gadgetul inovator, Nokia a ţinut să precizeze faptul că terminalul nu va atrage cantităţi mici de energie de la transmitatori speciali, ci va avea capacitatea sa absoarba o cantitate mare de semnal de la tot ce îl înconjoara pe o distanţă de câteva mile.
TinaR - VIP 3 Suisses - VIP dEpurtat.ro TShirt-Factory.ro Bio-Cosmetics.ro Trucul, susţine cercetătorul Markku Rouvala, constă în a verifica dacă circuitele utilizează mai puţină energie decât primesc. Până acum, s-a reuşit încărcarea telefonului cu până la 5 milliwatti, urmând ca în perioada următoare compania să încerce să atragă 20 de milliwatti. Această cantitate nu este însă suficientă nici măcar pentru efectuarea unui singur apel, aşa că ţelul final este să se ajungă la 50 de milliwatti. Doar de la această cantitate de energie bateria va fi capabilă să se reîncarce singură.
Potrivit Revistei de specialitate Technology Review, telefonul ar putea fi lansat pe piaţă în următorii 3-5 ani de zile.

DACA TI-A PLACUT ARTICOLUL, URMARESTE-NE PE FACEBOOK!


TinaR - VIP 3 Suisses - VIP dEpurtat.ro TShirt-Factory.ro Bio-Cosmetics.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu