joi, 1 august 2013

Cum sa-ti negociezi salariul cu succes

Salariul este, pe lângă succesul profesional, un motivator excelent la locul de muncă. Învaţă să îl negociezi în avantajul tău!

Un salariu mai bun înseamnă o garderobă mai rafinată, o imagine mai bună şi implicit o putere de convingere mai mare asupra partenerilor tăi de afaceri. Acesta ar putea fi unul dintre argumentele tale la negocierea salariului, dar dacă persoana cealaltă nu este tot o femeie care îţi împărtăţeţete filozofia, ai toate şansele să eşuezi.
Să fim sincere, toate femeile visează să investească în imaginea şi în garderoba lor. Dar acesta nu este un motiv pe care să îl foloseşti la negocierea salariului. Găseşte argumentele potrivite şi ai toate şansele ca interlocutorul tău să fie convins!
  • Ia interviul pentru job
În primul rând, cererea ta salarială trebuie să fie justificată. După ce îţi faci nişte calcule realiste şi ajungi la o sumă exactă pe care tu crezi că o meriţi pentru munca ta şi mergi cu toată încrederea la negociere.
Cum calculezi suma exactă pe care ar trebui să o primeşti? Informează-te, alţi profesionişti care ocupă aceeaşi poziţie ca tine cât primesc -deşi va fi greu să afli- ,pune în balanţă şi experienţa ta în domeniu, vechimea în firmă, studiile şi alte calităţi personale care cântăresc în plus şi vei ajunge la o cifră realistă.
De ce nu vrea angajatorul să îţi ofere un salariu mai mare? Scopul lor este să te convingă să rămâi pentru suma minimă şi ei ştiu că tu ştii că dacă tu nu accepţi oferta lor vor fi alţii care o vor face. Fă-i să înţeleagă că îţi cunoşti atuurile şi că ştii exact ce vrei şi că nu vei face compromisuri. Tu eşti gata să dai tot ce ai mai bun din punct de vedere profesional şi aştepţi de la ei o ofertă pe măsură.
  • 7 reguli pentru o cariera de succes
Dacă angajatorul tău va considera argumentele tale corecte şi are bugetul necesar pentru o creştere salarială, nu vei întâmpina probleme în a o obţine. Dacă, în schimb, compania în care lucrezi taie din personal fii sigură că, deşi ar dori să o facă, nu îţi vor putea oferi mai mult decât îţi oferă în prezent.
Aşteaptă oportunitatea de a deschide acest subiect. Dacă eşti la interviu pentru job aşteaptă ca interlocutorul tău să deschidă subiectul şi fii foarte sigură de ceea ce spui. Dacă eşti mai veche în companie aşteaptă un moment oportun, ca o afacere încheată cu succes, un raport al activităţii tale pozitiv.
  • Focuseaza-te pe obiectivele de cariera
Păstrează subiectul deschis discuţiilor viitoare. Ok, momentan compania nu îşi permite să îţi ofere un salariu mai mare dar îţi iubeşti jobul -dacă îl ai deja- aşa că poţi să mai aştepţi o perioadă. Discută acest aspect şi negociază cu angajatorul tău  posibilitatea unor bonusuri viitoare bazate pe performanţă. Foarte important, treceţi pe hârtie înţelegerea ca să fii sigură că te vei alege cu ceva în viitor, nu doar cu promisiuni.
Dacă nu poate fi vorba de o creştere salarială, negociază un pachet de beneficii care să includă bonuri de masă, abonament la sală, o masă asigurată pe zi, etc.
Tu ce tehnici de negociere a salariului ne poţi sugera?

DACA TI-A PLACUT ARTICOLUL, URMARESTE-NE PE FACEBOOK!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu